Wie zijn wij?

Arbeidspsychologen Midden Nederland

is opgericht en wordt geleid door Marina Wakker en Arienne Klijn. Wij werken al sinds 2001 in andere samenwerkingsverbanden intensief samen. Hierbij hebben wij een brede ervaring opgedaan als adviseur, trainer en coach binnen werksituaties. Variërend van assessments, loopbaanbegeleiding, coaching, management development tot teambegeleiding.

Vanuit onze interesse in psychotherapeutische technieken hebben wij ons verder gespecialiseerd in mentale gezondheid op de werkvloer.

In 2019 hebben wij besloten om deze tak van arbeidspsychologische dienstverlening te positioneren vanuit een nieuwe samenwerking: Arbeidspsychologen Midden Nederland. Dit doen wij vanuit een nieuwe hoofdlocatie in Baarn.

Wij zijn expert in de combinatie van werk en psyche. Ons specialisme is stress(reductie) & burnout, preventie van verzuim en reïntegratie. Onze arbeidspsychologen stellen diagnoses, begeleiden, coachen en trainen uw medewerkers, zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Wij werken samen met een netwerk van deskundige mensen met aanvullende expertises.

Marina en Arienne

190918©AnnelienNijland1402
Al met al heeft dit geresulteerd in een eigen aanpak waarmee wij afgelopen 17 jaar al veel mensen met succes hebben begeleid.

Arienne

190918©AnnelienNijland1458

Marina over Arienne

Arienne is 1 van de meest veelzijdige mensen die ik ken. Zij is een continue inspiratiebron, ze heeft altijd nieuwe ideeën. Haar opleidingen in de psychologie, strategische systeemtherapie en traumatherapie zijn een belangrijke bagage.

In 2006 ontwikkelde zij op basis van al haar kennis, ervaring en inzichten een nieuwe coachmethode: de innerlijke familie. Hierover schreef zij boeken en leidt zij mensen op in deze methodiek. Vanuit haar motto: neem regie en leer het beste uit jezelf en anderen halen, is de innerlijke familie ook binnen onze organisatie een belangrijke methodiek. Thema’s in haar werk zijn omgaan met pijn en emoties, bewustwording, zingeving en vitaliteit. Met daarnaast ook interesse en expertise in samenwerken en leiderschap. Als psycholoog en coach is zij als geen ander in staat om mensen vlot te doorgronden. Met een grote mate van stijlvariatie combineert zij warmte en compassie met directheid en humor. Haar stijl is betrokken en scherpzinnig. In de meest ingewikkelde situaties kan zij met een enorme rust en wijsheid kijken en weet zij altijd weer een helpende stap te vinden.

Marina

190918©AnnelienNijland1393

Arienne over Marina

Marina heeft altijd een enorme passie gehad om mensen te helpen leven vanuit energie en persoonlijke kracht. Samen hebben we met veel plezier jarenlang leidinggevenden en medewerkers getraind en gecoached in hun ontwikkeling.

Toen haar pasgeboren dochter in 2007 ernstig ziek bleek, leerde ze wat het omgaan met tegenslag betekent. In het genezingsproces van haar dochter heeft Marina laten zien hoe positieve psychologie in de praktijk gebracht kan worden. Zo kon ze de zorgtaak met haar werk als psycholoog van arbeid & gezondheid combineren.

Ze is zich verder gaan bekwamen middels opleidingen in traumatherapie. En is bijzonder goed geworden in het ondersteunen en adviseren van medewerker en management in taaie verzuim en herstelprocessen. Daarbij zoekt ze steeds weer opnieuw naar het licht aan het eind van de tunnel, omdat veerkracht voor haar de sleutel is naar duurzame inzetbaarheid en gezond werken. Zij is bescheiden en deskundig, betrokken en vasthoudend in haar aanpak.

De mensen met wie wij samenwerken.

Anneke

Anneke Mijnhardt

Anneke is arbeids- en gezondheidspsycholoog. Zij is gespecialiseerd in coaching, loopbaanbegeleiding, assessment en mindfulness. Daarbij heeft zij speciale interesse in gezondheid en vitaliteit. Vanuit haar eigen sportieve inslag en belangstelling voor de wisselwerking tussen lichaam en geest/het brein, heeft zij zich verder verdiept in stress en inspanningsfysiologie, runningtherapie, chi-running en de Energy Control Methode. Zij is erop gericht mensen te helpen ontdekken op welke manieren zij hun eigen fitheid kunnen versterken. Aandacht voor herstel is hierbij een belangrijk speerpunt, omdat dat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend en tegelijkertijd wel noodzakelijk is. Binnen onze organisatie doet zij o.a. de Energy Control Methode metingen en adviezen en geeft zij mindfulnesstraining. Haar eigen bedrijf heet Fit in Werk. Dit is ook waar zij voor staat. Zorgdragen voor je eigen vitaliteit en zorgen dat het werk dat je doet ook echt bij je past.

André

André van Nieuwenhuizen

Andre is arbeid & Organisatiepsycholoog en heeft een twee jarige systeem-therapeutische opleiding gedaan. Hij heeft een lange ervaring als coach, trainer en adviseur. André werkt individueel en op teamniveau. In zijn één op één coaching heeft hij een scherp oog voor de wisselwerking tussen persoon en omgeving. Vanuit zijn eigen bedrijf Teams in conditie helpt hij organisaties om een context te creëren waarbinnen mensen het maximale uit zichzelf en hun samenwerking kunnen halen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de Team Diagnostic Survey (TDS) gebaseerd op het wetenschappelijk model van de zes condities van effectieve teams. Zicht op de gesteldheid van deze condities binnen een team helpt om zicht te krijgen op de acties die genomen moeten worden om een vitale samenwerking te bevorderen. Binnen Arbeidspsychologen Midden Nederland is André inzetbaar bij team en organisatievraagstukken gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit.

Mary

Mary Vermeulen

Mary is psycholoog en mediator.  Zij is voor ons inzetbaar als er in een traject  mediation nodig blijkt te zijn. Bij mediation kan er vaak in twee of drie gesprekken al veel worden bereikt. In de meeste gevallen betekent het beter begrip voor elkaar en daardoor een verbeterde samenwerking. In andere gevallen kan het leiden tot re-integratie op een andere plek binnen de organisatie of, als dat niet mogelijk is, tot het nemen van afscheid (exit-mediation). Het voordeel van geslaagde mediations is dat de kosten (en ellende) van dure juridische procedures bespaard blijven en dat er voor alle partijen een bevredigende oplossing komt.

Joan

Joan Pos

Joan is psycholoog en lichaamsgericht therapeut. Haar specialismen zijn; trauma en hechtingsproblematiek. Daarnaast werkt zij veel met vragen over stress en emotieregulatie. Zij heeft een zeer brede ervaring en opleidingen gedaan in lichaamsgerichte therapieën. Wanneer er veel spanning in het lichaam is opgeslagen is de lichaamsgerichte werkwijze van Joan een zeer welkome aanvulling in ons arsenaal. 

Mary

Saskia Looijen

Saskia is paramedische en bedrijfskundige geschoold en heeft daarnaast verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van systemisch werk, transactionele analyse, lichaamswerk en NLP. Hier vanuit werkt Saskia graag met vragen rondom verzuim, inzetbaarheid, stress, werkdruk, verlies en loopbaan. 

Zij heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Hierbij gaan het zakelijke aspect en het warme hart hand in hand. Zij beweegt zich gemakkelijk tussen alle lagen van de organisatie met scherp oog voor oplossingen die beklijven. Feitelijk en met respect voor ieders situatie. Niet alleen van de medewerker, maar ook vanuit de managers, P&O, adviseurs, directie of Raad van Bestuur. Hard en hart samen. 

Vanuit haar eigen bedrijf iHabitus begeleidt en adviseert zij organisaties met visievorming, management- en leiderschapsvraagstukken. Voor Arbeidspsychologen Midden Nederland is Saskia een welkome aanvulling. Zij is met name inzetbaar voor het begeleiden van organisaties bij het opzetten van verzuimbeleid en het geven van trainingen rondom aanpak van verzuim.  

Wij staan voor een persoonlijke en menselijke benadering
Ja, ik wil graag een afspraak maken!

>BEL 06-19 84 86 64 OF NAAR CONTACT

VOOR WIE?

  MEDEWERKER

  WERKGEVER

  ARBOPROFESSIONAL

CONTACT

Eemstraat 15, (boven)
Baarn
Bel  06-19 84 86 64
of e-mail ons