Online training stressreductie en mindfulness

Welkom bij deze videotraining stressreductie en mindfulness.

Deze online cursus duurt 4 weken en bestaat uit 4 lessen. De training wordt gegeven vanuit een psychologische invalshoek. Er worden vanuit meerdere benaderingen theorie en oefeningen aangeboden. Allemaal met als doel beter te kunnen ontspannen en meer vanuit rust en overzicht te kunnen leven en werken. De oefeningen zijn erop gericht meer inzicht in je eigen (gedachte) patronen te krijgen en om stress en vermoeidheidssignalen sneller te herkennen. Vervolgens kun je leren deze stress in jezelf en omlaag te brengen.

 In iedere les wordt een thema behandeld en worden er oefeningen aangeboden. De oefeningen zijn de belangrijkste basis-oefeningen uit de mindfulness, gecombineerd met andere stressreductie oefeningen. De belangrijkste oefeningen zijn ook opgenomen als een geluidsbestand zodat je er gemakkelijk thuis mee kunt oefenen.

De thema’s van de vier lessen zijn:

  1. Automatische piloot versus bewuste aandacht
  2. Gedachtes versus realiteit
  3. Stressreacties
  4. Gezonde grenzen

De training is breder dan alleen mindfulness. We werken o.a. met theorie en werkvormen vanuit  de sensorimotor psychotherapy. Hierbij wordt dieper ingegaan op hoe stress zich fysiek vertaald en ons lichaam en wat we kunnen doen om deze stressreacties te reduceren. Vanuit principes uit de Acceptance and commitment therapy gaan we in op het anders leren omgaan met gedachtes. Tot slot wordt ook ingegaan op het stellen van grenzen,

Iedere les duurt, inclusief de oefeningen en reflectie-opdrachen, ongeveer een uur. Het is de bedoeling dat je in de week na de les iedere dag met iets uit de les oefent. Reken op gemiddeld genomen een half uur per dag.

Kosten voor de online cursus zijn € 100 (exclusief btw)

De cursus is blijvend beschikbaar en de meditaties zijn ook down te loaden als geluidsbestand.

Leer meer over Marina.